ميديا سوفت

{طريقة عمل الزبيب من العنب } 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا {طريقة عمل الزبيب من العنب } 829894
ادارة المنتدي {طريقة عمل الزبيب من العنب } 103798

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ميديا سوفت

{طريقة عمل الزبيب من العنب } 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا {طريقة عمل الزبيب من العنب } 829894
ادارة المنتدي {طريقة عمل الزبيب من العنب } 103798

ميديا سوفت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ميديا سوفت لتقنية المعلومات


    {طريقة عمل الزبيب من العنب }

    البرنس عمار
    البرنس عمار
    Admin


    عارضه الطاقة :
    {طريقة عمل الزبيب من العنب } Left_bar_bleue80 / 10080 / 100{طريقة عمل الزبيب من العنب } Right_bar_bleue

    عدد المساهمات : 2057
    نقاط : 26546
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 29/01/2011
    العمر : 31
    الموقع : https://ms4pro.7olm.org

    {طريقة عمل الزبيب من العنب } Empty {طريقة عمل الزبيب من العنب }

    مُساهمة من طرف البرنس عمار الأحد فبراير 06, 2011 9:39 pm


    {طريقة عمل الزبيب من العنب }

    {طريقة عمل الزبيب من العنب } Images%5CNEWS2%5CM05%5CD28%5C7-8







    الطريقه الاولى:

    هاتى عنب بناتى ( اللى هو بدون بذر للى متعرفش كلمة بناتى ) متماسك الحبة ولونه اصفر حتى يكون الزبيب ذهبى و ليس بنى

    اغسليه بدون ما تفرطيه اى يظل بعناقيده

    اغلى كمية من الماء و ضعى فيها عصير ليمون أو كمية قليلة جدا من البوتاس ( هيدروكسيد بوتاسيوم ) أو كمية قليلة جدا من بنزوات الصوديوم أو كمية قليلة من الكربوناتو ( بيكربونات الصوديوم ) ثم ضعى فى الماء المغلى هذا عناقيد العنب و اغمريها فى الماء لمدة دقيقتين او ثلاث فقط ثم انشليها من الماء بحذر حتى لا تتفرط
    لو عندك المصفى الشبكة اللى بتحطي فيها البطاطس علشان تقليها فى الزيت ( اللى بتشيلى بيها البطاطس المقلية يعنى ) ضعى فيها العنب ثم ضعيها لمدة دقيقة فى الماء المغلى و شليها و هذه المصفة علشان تضمنى عدم تفريط العنب و لو اتفرط شئ مش مشكلة


    ثم ضع العناقيد فى الشمس لمدة اسبوع او كام يوم حسب درجة الجو مع التقليب المستمر للعناقيد حتى تحصلى على الزبيب ثم فرطيه من العناقيد وضعيه فى كيس فى الثلاجة للإستعمال و بالهنا و الشفا و ابقى ادعى لى

    الطريقة الثانيه:

    يغسل العنب جيدا ويفرط واحده واحده وينقى.
    يجهز اناء فيه ماء يغلى كافى لغمر العنب.
    تضاف نقط من الزيت وقليل من بنزوات الصوديوم
    الى الماء{جرام بنزوات لكل كج عنب}
    يغمر العنب فى الماء المغلى ويترك فى درجه الغليان
    لمده 3دقائق.
    يرفع من الماء ويترك ليصفى وتهدا درجه حرارته نوعا.
    ينشر العنب فى مكان متجدد الهواء بعيدا عن الشمس حتى يجف.
    يعبا فى برطمانات نظيفه ومعقمه لحين الاستعمال

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 4:38 pm