ميديا سوفت

طريقة عمل المنين المصرى  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقة عمل المنين المصرى  829894
ادارة المنتدي طريقة عمل المنين المصرى  103798

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

ميديا سوفت

طريقة عمل المنين المصرى  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقة عمل المنين المصرى  829894
ادارة المنتدي طريقة عمل المنين المصرى  103798

ميديا سوفت

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ميديا سوفت لتقنية المعلومات


    طريقة عمل المنين المصرى

    البرنس عمار
    البرنس عمار
    Admin


    عارضه الطاقة :
    طريقة عمل المنين المصرى  Left_bar_bleue80 / 10080 / 100طريقة عمل المنين المصرى  Right_bar_bleue

    عدد المساهمات : 2057
    نقاط : 26546
    السٌّمعَة : 0
    تاريخ التسجيل : 29/01/2011
    العمر : 31
    الموقع : https://ms4pro.7olm.org

    طريقة عمل المنين المصرى  Empty طريقة عمل المنين المصرى

    مُساهمة من طرف البرنس عمار الإثنين مارس 21, 2011 3:46 pm


    المقادير:
    1 كيلو دقيق
    2 كوب سمن
    نصف كوب زيت
    2 معلقة كبيرة سمسم محمص خفيف
    2 معلقة شاي خميرة جافة
    1 معلقة شاي سكر سنترفيش
    1 كوب ماء دافيء
    2 معلقة شاي ريحة كحك أو معلقة شاي شمر محمص و مطحون + معلقة شاي يانسون محمص و مطحون
    ربع معلقة شاي ملح

    للحشو: ( يمكن عملها سادة بدون حشو )
    نص كيلو عجوة ، معلقة كبيرة سمنة ، 2 معلقة كبيرة سمسم محمص ، 1 معلقة صغيرة قرفة

    الطريقة :
    -نفصص العجوة و نفرمها ناعم و نعجنها بالسمنة و السمسم و القرفة
    -نحط الخميرة مع السكر و ندوبها في الماء الدافيء و نسيبها شوية لحد ما تخمر
    -ننخل الدقيق مع الملح و نحطه في طبق العجين و نخلط معاه السمسم و ريحة الكحك أو الشمر و اليانسون
    -نسخن السمنة كويس و نصبها فوق الدقيق و نقلب بالمعلقة لحد ما يبرد
    -نضيف الزيت و نبس العجينة كويس ( نفركها باليد )
    -نضيف الخميرة و نعجن العجينة كويس أوي لحد ما تبقى العجينة ناعمة
    -نغطي العجينة و نخليها في مكان دافيء لحد ما تخمر
    -نأخد قطعة من العجين في حجم قبضة اليد و نفردها على شكل مستطيل و نحشيها بالعجوة و بعدين نقفل العجين على العجوة و نضغط على العجين و نقطعه بالسكينة على شكل صوابع أو نشكله بأي شكل تاني و نرصه في الصواني و ندهن الوش بسمنة سايحة و نخلي المنين يخمر تاني
    -ندخل الصواني فرن متوسط الحرارة لحد ما يستوي
    و بالهنا و الشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة نوفمبر 22, 2024 9:34 pm